Etiquetes

diumenge, 15 de febrer del 2015

Arròs caldós

També el podem anomenar caldera d'arròs amb peix. Un dels plats estrella de s'àvia Juanita. El cuinam tot l'any, però és plat de festa, entre altres coses perquè hi ha gambes i escamarlans que són ingredients cars. Com tots els plats tradicionals allò que el fa bo és fer un sofregit ben cuit, molt cuit, que perdi tota l'acidesa. Els ingredients poden variar, segons els gust de cadascú. S'àvia el sol fer per Sant Joan.  Es pot fer amb un tià de terra o bé amb una caldera de ferro, que van molt bé. Du feineta, però s'ho val.



Ingredients
Per al sofrit:
        un parell de tomàtigues madures
        pebre verd
        pebre vermell
        una ceba
        all

Peix i marisc
     1.5 kg. de rap a trossos
     cranca, boques de cranca
     crancs
     calamars (uns 500g)
     500gr. de musclos
      un grapat d'escopinyes
      500 gr. de gambes
     500 gr, d'escamalars
     oli i sal
     aigua (es calcula un plat i mig per persona)
     arròs (un gotet per persona, uns 60 gr.)

Elaboració
1. Se sofregeix primer el rap enfarinat en una paella amb prou oli
2. Es retira el rap i amb el mateix oli es fregeix el calamar trossejat i la cranca i crancs.
3. S'hi afegeix els escamarlans i les escopinyes netes.
4. A part es fan els musclos al vapor
5. Quan tot el peix és cuit, es treuen i es reserven.
6. Es fa el sofregit ben cuit i llavors es tritura per fer-lo fi com una salsa.
7. S'hi posa tot el peix amb aigua i se sala.
8. Quan bull s'hi tira l'arròs, que sol coure uns deu o quinze minuts.
    
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada