Etiquetes

dissabte, 3 d’octubre de 2015

Codonyat

A la tardor, santmiquelnadal com es deia antigament entre la pagesia, és temps de fruits deliciosos. Les magranes, els codonys, els bolets... Els codonys és una fruita tosca que sol merèixer poca atenció, però que resulta imprescindible per fer una de les melmelades més emprades per a la rebosteria tradicional menorquina, el codonyat. Ara la gent empra el castellanisme membrillo. El trobam sobretot com a farcit dels pastissets. És curiós observar com el groc pàl·lid de la polpa del fruit canvia el color fins al roig intens quan es cou.

 Ingredients
1kg de codonys
1 l. d'aigua
250 gr. de sucre

Elaboració
Es pelen els codonys i es treuen el cor. Es posa dins una olla amb un litre d'aigua i el sucre i es deixa reposar durant tres hores. Llavors es cou a foc molt lent durant 3 hores més. Segons la textura que es vulgui es pot batre fins a quedar al gust.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada