Etiquetes

dimarts, 29 de març de 2016

Formatjades de carn

Ingredients
Un quilo de carn de be
Un paperet d’espècies de Can Fayas
Sal



1 Kg de farina
Un got d’oli de girasol
Un got d’aigua
25 gr. de llevat

Elaboració
Amb un quilo de carn surten devers una dotzena i mitja de formatjades, depèn de la mida.
Demanam un bocí de braç o de cuixa de be tallat a daus. Li posam un poquet de sal i un poc d’oli. Mesclam el tremp de formatjades (diferents tipus d’espècies que es solen vendre a carnisseries i supermercats) amb el suc d’una llimona exprimida.

Pastam fins tenir una massa forteta. Es deixa tovar un poc. Amb un motllo feim la base de la formatjada (es pot emprar el cul d’un got amb una bossa de plàstic), que omplim amb una cullarada de carn i un bocinet de sobrassada. La tapam amb una tapadora primeta que ajuntam amb els dits. Retallam amb un rodet les parts que sobren. Punxam damunt amb una forquilla o ganivet.
S’enfornen dins el forn calent (entre 150 i 175º) i es couen aproximadament 45 minuts.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada