Etiquetes

diumenge, 5 de juny de 2016

Tall rodó de vedella


És un menjar de diumenge. Com que antigament es menjava poca carn, quan es cuinava era senyalat el dia. Aquesta recepta se solia servir en les celebracions com els casaments perquè se'l considerava un plat de senyor. Ara es veu que som senyors cada mes. Les patates frites és una bona guarnició tradicional.

Ingredients
Un tall rodó de vadella (1- 1.5 kg.)
una ceba grossa
pastanagues
una tomàtiga
dos o tres alls
fulla de llorer
dos porros
xampinyons (si es vol)
vi blanc
oli d'oliva

Elaboració
Primer hem de fermar la peça de carn amb un fil perquè quedi compacte. Es sofregeix en un tià de terra amb oli d'oliva fins que quedi rostidet i ho salam. Es treu el tall i es prepara el sofrit: primer la ceba tallada a daus, llavors els alls, la tomàtiga, els porros, els xampinyons i la pastanaga amb el llorer. Llavors s'hi afegeix el vi fins que redueix. S'hi posa el tall de carn per fer xup xup amb la tapadora perquè el sofrit no ressequi.Si fa falta s'hi afegeix una mica d'aigua. Quan sigui cuit, després d'una hora o hora i mitja a foc lent, es retira el tall i es tritura el sofrit perquè quedi la salsa emulsionada. Se serveix la carn a talls prims, com mostra la foto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada