Etiquetes

dilluns, 6 d’abril del 2015

Pastissets






Són els postres que es mengen a tothora, perquè a tothora ve de gust un tast dolç. Els cuinam tot l'any, tot i que són tradicionalment postres de festes. Els pastissets se serveixen en totes les celebracions. Les safates de pastissets ensucrats des de Sant Antoni a Sant Joan. L'elaboració és senzilla. No entrarem en la polèmica de quantes puntes ha de tenir el motle, perquè la forma dels pastissets pot ser qualsevol, la que es té a mà i prou. Noltros tenim un motlo petit de quatre puntes. Si voleu una versió més sofisticada, els pastissets poden ser farcits de mermelada, la tradició marca que ha de ser de codony o de brossat.

Ingredients




-       1/2 kg. de sucre.

-       1/2 kg. de sèu.

-       5 vermells d'ou.

-       1 kg. de farina.

-        Sucre en pols



Elaboració

1r.  Mesclau els vermells d'ou amb el sèu i el sucre.

2n. Tira-hi la farina (uns 750 gr.) a poc a poc. Veureu que costa una mica

       de pastar. N'hi ha prou quan la pasta queda compacta.

3r. Aplanau la pasta, amb compte, ja que es romp fàcilment.

4t.  Tallau-la amb el motlle i posau els pastissets dins la llauna.

5è.  Posau les llaunes al forn a foc mitjà (175 graus) fins que quedin d'un color daurat (aproximament un quart quan el forn ja és calent)

6è.  Quan són freds recobriu-los amb sucre glaç i es poden guardar alguns dies.



Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada