Etiquetes

dilluns, 6 d’abril de 2015

Be al forn

Plat de Pasqua, per celebrar el final de Quaresma, un plat contundent de be. El carnisser ha de saber que per fer el be el forn i que cogui millor convé de tallar en transversal la cuixa de manera que queda l'os enmig. No s'ha de llevar l'os, que hi dóna gust. Els sobrets d'espícies és una mescla no aclarida el component principal és el safrà, és el mateix que es fa servir per a les formatjades de carn. El solen vendre els bons carnissers. Se sol acompanyar de patata tendra tallada en daus grans.



Ingredients
be (una cuixa tallada amb l'os enmig)
ceba
alls
fulles de llor
sobrets preparats d'espícies safrà
suc de llimona
aigua
sèu
vi
sal



Elaboració
 En una llauna fonda es posa la ceba tallada en juliana i els alls pelats. a sobre s'hi posa la cuixa de be tallada en llenques d'uns dos dits de gruixura de tres a quatre cm. i entremig les fulles de llor. Es tapa d'aigua i llavors es fon dos sobrets de safrà a dins un gotet de suc de llimona. Es reparteix una cullerada de seu damunt la carn. A foc mitjà (170º) unes dues hores. Quan ja es una mica cuit s'hi tira el vi. Mentrestant s'han de girar dues vegades les llenques de carn i es banya amb el mateix suc perquè no ressequi. La sal es posa amb la ceba i a la carn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada