Etiquetes

divendres, 1 de maig de 2015

Pilotes amb tomatigat

Plat popular, totes les cases en fan i és present també els dies de festa (tot i que per aquest plat cada dia pot ser una festa). És un dels cocs més demanats als bars de Ciutadella. No té cap secret i si els ingredients són de qualitat, resulta una delícia. Convé de fer un tomatigat casolà, ben cuit.


Ingredients

Carn picada de vedell o mesclada amb porc
Un ou
pa rallat
all i julivert
tomatigat
oli i sal

Elaboració
Es mescla la carn, una mica de sal, alls  i julivert tallat fi, pa ratllat i els ous. Es fa una pasta prou compacta perquè es pugui lligar i fer les pilotes. La mida de les pilotes va a gust de cadascú. Es fregeixen amb oli abundant fins quedar daurat i es retiren en un paper absorbent. Per fer la salsa de tomàtiga no cal dir com es fa perquè tothom en sap fer. Les tomàtigues són bones a l'estiu i molta gent, com nosaltres, ho prepara llavors dins pots en conserva. Hi posam una mica de sucre per llevar-li l'acidesa. La salsa de tomatigat es fa amb un quilo de tomàtiques escaldades per llevar-li la pell, un pebre verd i quatre grans d'all. Quan és cuit, i queda reduït d'aigua, s'hi afegeix un raig d'oli d'oliva verge, dues cullerades de sucre i sal. Si es vol fi, es passa per la batedora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada