Etiquetes

dimecres, 27 de desembre del 2017

Rollos de Nadal

La cuina de Nadal a Menorca és molt rica i dolça. Una d'aquestes dolçors són els rollos, unes pastes com la dels amargos (curiós el nom!)
Antigament era una una feinada fer-los, ja que s'havien d'estellar les ametles una a una, escaldar-les i després pelar-les. Avui podem trobar a les botigues bosses d'ametles ja preparades, amb pell o pelades, cosa que estalvia molt de temps.


Ingredients
500 gr. d’ametlla crua molta (es posa la mateixa quantitat d’ametlla que de sucre )
500 gr. de sucre
3 blancs d’ou
un bocí de clovella de llimona ratllada, segons el gust.

Elaboració
Es mol l’ametla fins que queda ben fina, s’hi afegeix el sucre i es  mesclen amb les mans els dos ingredients. Seguidament s’hi ajunten els blancs. La massa que s’obté es deixa reposar un parell de dies a fi que la sucre es fongui i s’empapi bé.
Per fer-los s’acobla un motlle a posta a la màquina de capolar. Anem rodant a mesura que hi posam la pasta i pitjam amb els dits mentre una altra persona li dóna la forma rodona en sortir, com si fos un xurro rodó.
Empolvorarem amb un polsim de farina el damunt del paper on couran els rollos o la llauna perquè no s’aferrin.   S’enfornen dins el forn ja calent  a 150º i quan estan un poc daurats es treuen.
 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada