Etiquetes

dilluns, 26 de gener del 2015

Panets de sobrassada


A Ciutadella de tota la vida menjam panets de viena per la bereneta o per berenar. Són uns panets de pasta dolça com un brioix que se solen omplir de sobrassada, cuixot, formatge, xocolata o bé buits. A les berenetes d'estiu, i també d'hivern, no hi falten aquests panets. A més són típics de festes i celebracions.


Ingredients:
- 500gr de farina normal
- 50 gr de sucre
- 1 ou per a la pasta
- 50 gr de llevat
- 1/4 litre (un got) de llet
- 1/4 litre (un got) d'oli. Reserva'n un poc per untar les llaunes i per afegir a la pasta al final.
- 1 ou per pintar

En primer lloc en un bol fonem el llevat amb una mica de llet teba, hi afegim el sucre, 1 ou i l'oli .
Seguidament hi afegim la farina i ho pastam fins a obtenir una pasta homogènia no gaire enganxosa. Si en aquest punt veim que en tocar la pasta se n'enganxa molt als dits, hi anam afegint farina fins que sigui manco enganxifosa o un poc d'oli.Una volta tenim la pasta feta, la deixam tovar fins que surti del bol o hagi doblat el seu tamany. Ara a l'hivern necessitarem almanco 45-60 minuts perquè açò passi. Quan hagi doblat el seu volum, ja estarà a punt per formar les bolles que es convertiran en els panets.Si els volem fer buits es tracta de fer bolles de pasta i anar-les col·locant a la safata de forn, Abans que hagin tovat, és important pintar-los d'ou batut per donar-los el color brillant que els fa tant desitjables. S'han de coure al forn uns 15-20 minuts a 180ºC.

El procediment per fer-los plens és el mateix però a l'hora de formar les boles hi hem d'incloure enmig el farcit triat.

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies a s'àvia Juanita per voler compartir es seu recetari amb tots noltros i així animar-nos a fer panets a casa. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Som d Ciutadella,però visc a Lloseta/Mallorca desde fa 36 anys. He recuperat aquesta recepta gràcies a s'avia Juanita. Les vaig fer x una bereneta es día d Sant Esteve xl meu germá. Un éxit total.Aqui a Mallorca no existeixen.Moltes gràcies. M'agraderia poder tenir més receptes de s'avia.Un abraç

    ResponElimina