Etiquetes

diumenge, 12 de juliol del 2015

Panadera de rotja

De panaderes n'hi ha un munt, de be, d'espàrrecs, de porc, de verdures... De les més sucoses, mai millor dit, és la que es fa amb un peix de carn excel·lent, la roja, pronunciat rotja, que a l'altre cap de l'illa en diuen cap roig. Panadera deu venir de pa i es devia referir a les sopes de pa que s'hi posaven. Ara hi posam patates. S'hi poden afegir altres verdures com mongetes verdes, carxofes, però amb un bon sofrit i les patates ja queda deliciós. Surt una mena de caldereta.



Ingredients
Rotja (a voler): dues de mitjanes
sofrit (alls, pebre verd, ceba, tomàtiga madura i juliverd)
patates
aigua o millor fumet fet amb els caps de la rotja
oli i sal

Elaboració
Primer es fa el sofregit en una tià, millor tallat en petit, però s'àvia Juanita el passa per la batedora una volta ja és cuit perquè queda més fi. Es pot sofregir el peix tallat a trossos dins mateix del sofregit. Després, a part es es bull el fumet amb els caps i peix de roca amb una mica de tomàtiga, ceba, all, àpit i sal. Es tira el brou colat dins el tià, més o menys un plat per persona. Finalment es tiren les patates escantellades i es deixen bullir uns deu minuts. Si no vols sofregir el peix, primer has de bullir les patates amb el brou i llavors s'hi afegeix el peix, que basta cinc minuts. Bon profit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada