Etiquetes

diumenge, 23 de juliol del 2017

Feixets de carn


Feixets, de feix. Són bistecs de vedell prims, farcits i embolicats. Una de les delicadeses de la cuina tradicional menorquina. La presentació en aquesta forma dona una idea de la sofisticació a què arriba la cuina tradicional. Per açò els grans xefs beuen d'aquesta tradició. El farcit dels bistecs es poden triar els ingredients. N'hem posat uns quants, però no cal posar-ho tot.

Ingredients
Bistecs de vedella, tallats prims i grossos
Salsa: Ceba, porros, xampinyons, tomàtiga, alls, pastanaga, vi blanc
Farcit: carn picada, pebre vermell, pernil dolç, ou dur, olives i espícies (sal, pebre, nou moscada...)
Sal i oli verge d'oliva
Patates per acompanyar

Elaboració
Se salen els bistecs amb una mica de pebre. S'omplen del farcit i s'emboliquen i es fermen amb un cordill de cuina. A part es fa la salsa, es sofregeixen tots els ingredients. Una volta tot és cuit, es tritura per quedar la salsa fina. Llavors s'afegeixen els feixets dins la salsa i es cou a foc mitjà amb un got generós de vi blanc. La cocció dura aproximadament una hora. El cordill es lleva quan els bistecs són freds. A part es poden bullir unes patates, que passades per la paella amb dos alls i unes fulles de llorer queden més bones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada