Etiquetes

diumenge, 15 de novembre de 2015

Bunyols de Tots Sants

Ja tenim l'arrop fet. Per Tots Sants és tradició menjar un dels dolços més tradicionals, els bunyols, una bomba calorífica que prepara el cos per a l'hivern. El moniato és opcional, però molt recomanable perquè queden més gustosos.



Ingredients
200 gr. de patates i moniato
100 gr. de sucre
250 gr. de farina
2 ous
25 0 50 gr. de llevat de forn
1 cullerada de mantega o oli

Elaboració

Es posa a bullir la patata i el moniato (pronunciat munyaco en menorquí,  boniato pels catalans) i una volta cuit es passa pel passapuré o simplement s'aixafa amb una forqueta. S'hi afegeix el sucre i els dos ous batuts. Després s'hi posa el llevat esmicolat. Si es vol que tovi ràpid s'hi posa més quantitat, tal com indicam als ingredients. S'hi afegeix primer la mantega i llavors la farina i es pasta fins que quedi una textura blana. Es deixa tovar una hora tapada amb un pedaç. Es posa una paella fonda al foc amb molt d'oli. Es modelen els bunyols mirant de formar un forat amb els dits i es tiren a l'oli ben calent. Cal que es vagin girant per coure'ls de manera uniforme de cada costat. Es fan ràpid i cal estar alerta. Com que la pasta és enganxosa convé de banyar-se amb aigua o oli els dits. Quan es treuen els bunyols cuits els hem de posar damunt paper de cuina per absorbir l'oli. Per presentar-los s'espolsa amb el sucre glacé. Se sol menjar sucant el bunyol dins l'arrop o mel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada