Etiquetes

dijous, 26 de novembre de 2015

Croquetes

Les croquetes, ja ho sabem, són fetes de les restes de carn que a vegades sobren del bullit d'un brou. Però són tan bones que avui les feim ben a posta. Hi ha cuiners que s'estimen més fer el pollastre al forn en lloc de bullit perquè queda més gustós.Vostès mateixos. Si en lloc de comprar el pa ja ratllat en paquet, agafau pa de  dos dies i el torrau just una mica i llavors el triturau amb una picadora elèctrica, l'arrebossat queda més bo.



Ingredients
 mig pollastre (una cuixa i un pit)
1 ceba grossa
1 pastanaga
50 gr. de mantega
oli d'oliva
1/5 litre de llet
3 cullerades de farina
1 ou
sal i pebre blanc
pa rallat

Elaboració
S'aprofita la carn del pollastre i les pastanagues bullides d'un brou. Es tria la carn i es tritura amb la pastanaga. En un tià es posa mantega i un raig d'oli d'oliva per sofregir la ceba. S'hi afegeix la llet i tres cullerades de farina sense deixar de remenar. Se sala i el pebre i es cou uns deu minuts fins que queda ben espès. S'hi afegeix la carn triturada i un ou sencer batut sense deixar de remenar. Aquesta pasta es deixa dins la nevera unes hores perquè agafi consistència. Llavors es fan les croquetes donant forma a les croquetes i es passen per pa rallat per arrebossar-les i es posen a fregir en abundant oli a foc molt fort. Quan es treuen, s'han de posar en paper absorbent per treure'n oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada