tutifruti a la caldera |
primer bull de 5 hores |
passat pel sedàs de tela |
el suc resultant de la primera bullida |
dins el sedàs hi queda la matèria sòlida |
segona bullida |
tercera bullida per segellar els pots plens |
feina llesta |
Ingredients
figues de cristià
figues de moro
raïm
meló
carabassa
aigua
sucre
Elaboració
Es fiquen, en la proporció desitjada, diverses fruites dins el calderó amb aigua. Les fruites no es pelen, ni es treuen els pinyols, fins i tot el raïm s'hi posa amb el burcany, perquè tot és aprofitat. En el nostre cas: figues de cristià, figues de moro, rem, meló i carabassa. Es bull durant unes vuit hores sense deixar de remenar. Les fruites queden molt dissoltes per efecte del bull i llavors s'ha de colar amb una tela fina (un pedaç de cotó amb doble capa) fins que s'exprem del tot per treure tot el suc i la substància. Llavors es posa dins una altra caldera per fer-la bullir durant unes quatre hores més a fi de reduir-lo que és quan s'hi afegeix el sucre (més o menys un 10%). Agafa un color fosc de caramel torrat. Mentre és calent és més líquid, però quan refreda es torna espès com una mel. Llavors es posa dins els pots de vidre tancats i es bullen per treure'ls l'aire i quedar segellat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada