diumenge, 12 de juny del 2016
Rubiols de crema
Els rubiols poden ser salats i dolços. Els dolços poden ser plens de melmelada, de crema, brossat, figat, o qualsevol altre ingredient. Es poden fregir amb oli o fer-se al forn.
Ingredients
per a la pasta: la mateixa que es fa per a les formatjades (farina, aigua, oli, llevat)
per a la crema:
una cullerada sopera de maizena (fècula de blat de moro)
un vermell d'ou
150 gr. de sucre
1/2 litre de llet
una cullerada sopera de flam Potax
Elaboració
Dins una olla es mesclen els ingredients i es remena contínuament i quan bull es posa s'abaixa el foc i es tanca quan s'ha espesseït. Es deixa refredar dins un altre bol. Es prepara la pasta en bolles per aplanar en forma rodona, es posa una cullerada de la crema i es doblega en mitja lluna la pasta i es retalla amb un motllo. Però li podeu donar la forma que vulgueu. S'àvia Juanita els va donar la forma de rollito de primavera. Abans d'enfornar, han de tovar un poc. Es couen a 150 graus uns vint minuts.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada