Són els postres que es mengen a tothora, perquè a tothora ve de gust un tast dolç. Els cuinam tot l'any, tot i que són tradicionalment postres de festes. Els pastissets se serveixen en totes les celebracions. Les safates de pastissets ensucrats des de Sant Antoni a Sant Joan. L'elaboració és senzilla. No entrarem en la polèmica de quantes puntes ha de tenir el motle, perquè la forma dels pastissets pot ser qualsevol, la que es té a mà i prou. Noltros tenim un motlo petit de quatre puntes. Si voleu una versió més sofisticada, els pastissets poden ser farcits de mermelada, la tradició marca que ha de ser de codony o de brossat.
Ingredients
- 1/2 kg. de sucre.
- 1/2 kg. de sèu.
- 5 vermells d'ou.
- 1 kg. de farina.
- Sucre en pols
Elaboració
1r. Mesclau els vermells d'ou amb el sèu i el sucre.
2n. Tira-hi la farina (uns 750 gr.) a poc a poc. Veureu que costa una
mica
de pastar. N'hi ha prou
quan la pasta queda compacta.
3r. Aplanau la pasta, amb compte, ja que es romp fàcilment.
4t. Tallau-la amb el motlle i posau els pastissets dins la llauna.
5è. Posau les llaunes al forn a foc mitjà (175 graus) fins que quedin
d'un color daurat (aproximament un quart quan el forn ja és calent)
6è. Quan són freds recobriu-los amb sucre glaç i es poden guardar
alguns dies.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada