No és de la cuina tradicional menorquina, però com que a Menorca feim molts de pastissets amb els quals només se necessiten els vermells dels ous, resulta que per aprofitar els blancs feim la merenga del suflé. Cuina d'aprofitament. El nostre suflé és senzill i barat: galetes maria banyades en licor i gelat de Can Torres, la merenga i el solem cremar amb una mica de conyac. Tothom sap que una volta feta s'ha de fer reposar dins el congelador perquè el gelat agafi consistència.
Ingredients
Un llit de galetes maria
cinc clares d'ous
1 litre de gelat Torres (vainilla)
sucre en pols
licor
conyac o whisky
Elaboració
En una recipient (cadascú elegeix la forma i la fondària) es col·loquen les galetes maria mullades de licor dolç (anís o vi moscatell). Damunt s'hi aboca el gelat desfet i a sobre el gelat la merenga. Es reserva al congelador unes quatre o cinc hores. Opcionalment, a l'hora de presentar, es calenta molt calent el conyac i just quan es tira damunt la merenga s'encén perquè torri una mica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada