Ingredients
Carn picada de vedell o mesclada amb porc
Un ou
pa rallat
all i julivert
tomatigat
oli i sal
Elaboració
Es mescla la carn, una mica de sal, alls i julivert tallat fi, pa ratllat i els ous. Es fa una pasta prou compacta perquè es pugui lligar i fer les pilotes. La mida de les pilotes va a gust de cadascú. Es fregeixen amb oli abundant fins quedar daurat i es retiren en un paper absorbent. Per fer la salsa de tomàtiga no cal dir com es fa perquè tothom en sap fer. Les tomàtigues són bones a l'estiu i molta gent, com nosaltres, ho prepara llavors dins pots en conserva. Hi posam una mica de sucre per llevar-li l'acidesa. La salsa de tomatigat es fa amb un quilo de tomàtiques escaldades per llevar-li la pell, un pebre verd i quatre grans d'all. Quan és cuit, i queda reduït d'aigua, s'hi afegeix un raig d'oli d'oliva verge, dues cullerades de sucre i sal. Si es vol fi, es passa per la batedora.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada