Etiquetes

dilluns, 4 de maig del 2015

Oliaigua amb espàrrecs


És del tot sorprenent que un plat com l'oliaigua no sigui una de les ofertes gastronòmiques més especials dels restaurants menorquins. Totes les cases tenen aquest plat incorporat de forma natural i habitual en les dietes, perquè a més de senzill, és econòmic, molt nutritiu, tradicional i d'un gust excel·lent. Per als menorquins l'oliaigua és l'emblema de la nostra cuina. És cuina de pobre, però d'una saviesa profunda, arrelada, assenyada... Antigament es menjava en tots els panxons, per berenar, per dinar, per sopar. El més normal és que els restaurants el donin a conèixer als turistes i també seria gran cosa que els xefs sabessin reinterpretar amb modernitat aquest plat excel·lent.  Hi ha per suposat moltes versions, moltes maneres de combinar ingredients. Avui hem pres molt de gust, perquè el nostre oliaigua preferit és el que feim amb espàrrecs verds, de ses nostres tanques.

Ingredients (per quatre persones)

un manat d'espàrrecs silvestres de Menorca
quatre grans d'all
quatre tomàtiques de ramellet
un pebre verd
una ceba
oli, sal (julivert si n'hi voleu)
llesques primes de pa per escaldar
un plat d'aigua per persona

Elaboració
Es sofregeixen les verdures per fer-ne un sofrit. Quan ja és cuit, s'hi tira l'aigua i se sala. Una volta bull l'aigua, es tiren els espàrrecs uns deu minuts. Finalment cadascú es posa les llesques de pa perquè s'escaldin dins el plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada