Una meravella de la cuina tradicional menorquina. La gent de fora, i nosaltres també, els qualifica de primera categoria, juntament amb les albergínies plenes. Els carabassonets plens i les albergínies es fan de la mateixa manera. És un plat molt natural, plenament vegetarià i es pot servir a qualsevol panxó. Com que es menja fred i són bones de traginar, no solen faltar a les berenetes de vora la mar i a les festes de convidats. Hi ha moltes maneres de fer-ho i de gustos ben diferents. Aquesta és la nostra. La millor manera de menjar-s'ho és damunt una llesca de pa.
Ingredients
10 carabassonets
sofrit amb 2 cebes grosses, 2 tomàtigues madures, pebre verd i 5 alls (hi predomina la ceba)
molla de pa ( un coc)
2 ous
una mica de llet
tem
pa rallat
oli d'oliva
sal
Elaboració
Es posen a bullir amb aigua i sal els carabassonets, sense els tronxos i tallats per la mitat de pam llarg.
Després de 10 minuts, es retiren i es posen a escórrer perquè treuen molta d'aigua. Es fregeix el sofrit, ben cuit. Llavors es buida la popa dels carabassonets i s'afegeix al sofrit amb una mica de molla de pa banyat amb llet i es mescla. Quan aquesta pasta ja és freda, llavors s'hi posa dos o tres ous. N'hi ha que ho trituren molt. Dins una palangana es col·loquen les barques, o sigui les meitats dels carabassonets i s'omplen de la pasta feta. S'espolsa damunt el pa rallat i una mica ( o molt) de tem, dit també per qui no ho sap, farigola. Es rega d'oli d'oliva i se sala. Una volta preparada la palangana, s'enforna 30 minuts a 180 graus.
Els he fets amb aquesta recepta i super be. Gràcies!!!
ResponElimina