Etiquetes

dimarts, 13 d’octubre del 2015

Guixes

Molta gent no deu saber què són guixes. Hem perdut molta cuina de llegum, i entre el llegum n'hi ha que encara s'ha perdut més. És el cas de les guixes i els guixons. Avui s'àvia Juanita n'ha fet per tots. Les guixes són com els ciurons i tenen un gust semblant, però és un menjar poc apreciat. De fet es cuinen de forma ben igual.


Ingredients
300 gr de guixes per a 6 persones
aigua
sal
costelleta de porc
sofrit  (ceba, pebre verd, alls, tomàtiga)
patates
pastanaga
oli d'oliva


Elaboració

La nit abans es posa en remull les guixes crues, millor amb aigua de pluja. S'han de passar amb aigua diverses vegades perquè quedin ben netes. Es couen amb aigua de pluja freda dues hores a foc lent. Després en un tià es sofregeixen les costelles de porc i es fa el sofrit. Quan ja és cuit, s'hi afegeixen les guixes. Finalment s'hi posen les patates i la pastanaga tallades a trossos i es cou uns deu minuts més.

 
les guixes crues

el plat de guixes cuinat

2 comentaris:

  1. Compte! Les guixes tenen un component neurotòxic que provoca la latiriasi caracteritzada per la paràlisi de membres del cos.

    ResponElimina