És una de
les coques salades més populars de Menorca, amb tantes variants com
cases o pastadores. La nostra és molt saludable perquè no queda greixosa. Tal com cou de cruixent podem dir que té la textura d'una pizza romana, prima i gustosa.
Ingredients:
- 1/2 Kg de farina.
- 175 cl., (mesura de iogurt “La Lechera”) d'aigua teba.
- 175 cl. d'oli de girasol.
- 1 ou.
- 50 gr de llevat de forner.
- un poc de sal.
- tomàtigues, julivert, alls i pebre vermell dolç.
Elaboració:
1r. Mesclau l'aigua teba
amb uns grans de sal i el llevat.
2n.Tirau-hi el gotet
d'oli i seguidament l'ou sencer.
3r Finalment s'afegeix la
farina i es pasta fins que quedi ni molt dura ni molt molla.
4t. La deixau reposar
perquè tovi mitja hora aproximadament.
5è. Esteneu la pasta
damunt les llaunes ( untades d'oli) i posau-li les tomàtigues
tallades per la meitat. Damunt la pasta i a cada tomàtiga es rega
amb una mica d'oli,all, julivert i pebre vermell dolç. I finalment
es tira la sal.
7è.Si el forn està
calent a 175graus ( forn mitjà) estan cuites en 30minuts
aproximadament.
Notes: Hi ha
qui, damunt els tomàquets, hi afegeix pa rallat.Amb la mateixa pasta
es pot fer la coca amb pebres, d'espinacs o sofrit.
Esta molt bona així, però en Lau i jo també nos agrada mes gruixada, per “muar” es trossos de coca amb sa tomàtiga.
ResponEliminaToniaaaa, soy Esperanza (amiga de Marga y hermana de Bernat)
ResponEliminabuscando una receta de Ciutadella me he encontrado con este blog!!!Tengo una duda, cuando hago coca con tomate,siempre se queda como una piedra, aunque le pongo "llevat".Alguien sabe porqué?
Esperança, si la fas com està escrita al bloc et quedarà una pasta blana.Pot ser que et quedi com a una pedra pel tipus de farina que ha de ser d'una farina de blat normal.Prova de no posar-li el mig quilo;o pel tipus de llevat que per anar bé ha de ser de forn.Si és en pols no funciona.Coratge i prova-ho de nou!
EliminaGrasies!!!
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaNa Tònia té raó. Queda flonja...i en Maties també. Aquest blog és un xollo perquè ses receptes són clavades a ses de mumare i a vegades es més ràpid mirar-les pel mòbil que anar a cercar sa llibreta...
ResponEliminaM'agrada molt aquest recull de bones receptes. He fet sa coca amb tomàtiga i queda boníssima. Gràcies!
ResponElimina