Etiquetes

dilluns, 26 de gener del 2015

Raoles d'endívies


Les raoles, que pronunciam roles com de Maó en deim Mo són unes pastes fregides que poden acompanyar molts plats o menjar-se soles. Es fan per tot el Mediterrani. Diuen que a Grècia es fan raoles d'endívia exactament igual. A més poden ser molt diverses: d'endívia, de col, de carxofa, etc. Si a més hi afegim restes de peix esmicolat (sense espines, per suposat) resulten increïblement delicioses. Fàcils de fer. Heu d'anar alerta que l'oli sigui ben calent, si no ho és queden olioses i malament.

la pasta preparada
la fregida
el resultat







Ingredients:
- llet
- farina
- un ou
- sal
- endívia tallada en trossos petits / .
- julivert i alls
- mig paquet de llevat en pols (5 grams)
- oli de fregir

Elaboració:

Has de posar un got de llet dins un bol i afegeixes la farina. Quan tenguis una pasta ben sòlida, hi tires l'ou sencer. A continuació hi poses els trossets d'endívia, el julivert i els alls tallats en trossets petits. I per acabar la pasta hi has d'afegir el mig paquet de llevat en pols, tipus Royal.
Per fregir les roles has de preparar una paella més bé alta i amb bastant d'oli molt calent. Es tiren una a una amb una cullera grani es fregeixen en forma de bunyol.
Quan es treuen es posen damunt paper absorbent perquè s'escorri l'oli. Però si es fregeixen bé, no agafen oli. 


3 comentaris:

  1. ¡¡¡ Una de les meravelles de s’avia Joana ¡¡¡

    ResponElimina
  2. molt bones. També quedan molt bones amb bacallà i gambes. Salud

    ResponElimina
  3. no dieu quina quantitat de farina o ho feis a ull? Es pot fer amb faina integral?

    ResponElimina