Les raoles, que pronunciam roles com de Maó en deim Mo són unes pastes fregides que poden acompanyar molts plats o menjar-se soles. Es fan per tot el Mediterrani. Diuen que a Grècia es fan raoles d'endívia exactament igual. A més poden ser molt diverses: d'endívia, de col, de carxofa, etc. Si a més hi afegim restes de peix esmicolat (sense espines, per suposat) resulten increïblement delicioses. Fàcils de fer. Heu d'anar alerta que l'oli sigui ben calent, si no ho és queden olioses i malament.
la pasta preparada |
Ingredients:
- llet
- farina
- un ou
- sal
- endívia tallada en
trossos petits / .
- julivert i alls
- mig paquet de llevat en pols (5 grams)
- oli de fregir
Elaboració:
Has
de posar un got de llet dins un bol i afegeixes la farina. Quan tenguis
una pasta ben sòlida, hi tires l'ou sencer. A continuació hi poses els trossets d'endívia, el julivert i els alls tallats en
trossets petits. I per acabar la pasta hi has d'afegir el mig paquet
de llevat en pols, tipus Royal.
Per
fregir les roles has de preparar una paella més bé alta i amb
bastant d'oli molt calent. Es tiren una a una amb una cullera grani es fregeixen en forma
de bunyol.
Quan
es treuen es posen damunt paper absorbent perquè s'escorri l'oli. Però si
es fregeixen bé, no agafen oli.
¡¡¡ Una de les meravelles de s’avia Joana ¡¡¡
ResponEliminamolt bones. També quedan molt bones amb bacallà i gambes. Salud
ResponEliminano dieu quina quantitat de farina o ho feis a ull? Es pot fer amb faina integral?
ResponElimina