L'arròs de la terra és un dels plats més singulars de Menorca. Diuen que és una herència gastronòmica de la cultura àrab (Menorca va ser àrab més de 300 anys), com ho és el cuscús de Pasqua. Avui s'àvia Juanita n'ha fet. Li ha vam demanar perquè feia molts d'anys que no en feia. L'arròs de la terra és un blat amb pellofa que es bull, s'eixuga i s'esmicola, per açò ja ve preparat. Ha comprat el blat d'uns pagesos de Ciutadella que venen al mercat. Ha estat molt bo. Com tota la cuina tradicional, es tracta d'una recepta senzilla: blat triturat, sofrit, costella de porc, sobrassada i botifarró.
Ingredients
300gr. d'arròs de la terra (blat)
Botifarró negre
sobrassada tendra
costelles pelada de porc
1 ceba petita
4 tomàtigues de ferro
una cabeça d'alls
oli d'oliva, sal i una fulla de llor
Elaboració
Dins un bol es posa el blat i s'hi tira aigua bullent, es tapa i es deixa reposar durant quinze minuts. Seguidament s'escorre amb un colador molt fi i es col·loca dins un tià de terra. En una paella es fregeix les costelles de porc amb una mica d'oli. S'hi afegeix la ceba tallada molt fina i les quatre tomàtigues pelades i sense pipides i els alls, s'hi afegeix una mica d'aigua. Després es cou durant una hora amb foc baix. En una paella es fregeix el botifarró i la sobrassada tallada a trossos. Dins un tià es mesclen tots els ingredients amb una fulla de llorer i un raig d'oli i es posa dins el forn quinze minuts a 75 graus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada