Ingredients:
4 ous grams (o 5 de petits)
200 grams de sucre
125 grams de mantega cuita (o margerina)
50 grams de llevat de forn
500 grams de farina
Elaboració:
- Mesclar bé el sucre amb la mantega. Després afegir els ous (millor si ja estan batuts) i seguir mesclant.
- Afegir el llevat a la mescla (és millor que el llevat estigui esmicolat), mesclar un poc més i esperar uns minuts, fins que el llevat hagi començat a fer efecte (la mescla farà bimbolles).
- Afegir a poc a poc la farina i anar mesclant. Pastar bé.
- La pasta (tapada) s'ha de deixar reposar unes 12 hores (per exemple tota la nit).
- Agafar una bolla de pasta i aplanar-la amb l'aprimador. El tamany de la bolla depèn del tamany que volem fer la casca. Per fer casques petites com les de la foto, basta amb 50 grams. Ha de quedar una pasta prima i més llarga d'un costat que de l'altre (el costat més llarg serà el perímetre de la casca). Llavors enrodillar amb les mans pel costat més curt per fer un cordó. Finalment ajuntar les puntes del cordó per donar la forma circular amb un bon forat (veure la foto).
- Col·locar cada casca dins una llauna, separades una de l'altre perque al tovar augmentaran el tamany.
- Deixar tovar 3 o 4 hores
- Coure al forn (prèviament calent), a temperatura moderada (150 ºC) entre 20 i 30 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada