dimecres, 4 de març del 2015
Braç de gitano
No deixa de ser curiós que tengui aquest nom. L'ètnia referida es pot mostrar contenta perquè és un dolç suau, agradable i poc apegalós. La pasta es diu congret i el farcit normalment és de crema catalana però es pot omplir d'altres cremes o confitures.
Ingredients:
6 cullerades soperes de sucre
125 cl. d'aigua
6 ous
6 cullerades soperes de farina de força
1/2 sobre de Royal (llevat)
sèu (saïm) per untar el paper de barba
Elaboració
La crema catalana no ha de quedar tan espessa com la feta per als bunyols. No és necessari posar el vermell d'ou a la crema.
Per fer la pasta es mesclen els ingredients: el sucre i els vermells d'ous, s'hi afegeix la farina, les clares d'ous s'hi incorporen muntades. Finalment s'hi posa el llevat. La pasta s'estén en una palangrana o llauna damunt paper de barba untat de sèu. Es cou al forn a 150 gr. uns 20 minuts aproximadament, fins que agafa el color daurat.
Una volta treta del forn i es refreda, es posa la crema damunt la pasta i s'enrotlla. Per acabar el postre es pot posar sucre en pols.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada