Pa
Elaboració
Per fer pa es pot
emprar llevat vell: d’un pa es deixa un bocinet de pasta a tovar 8 dies dins un
platet tapat amb un pedaç. El dia abans d’emprar-lo, s’ha de tenir tota la nit
amb aigua (un got i mig d’aigua).
- S’agafa
el llevat, es fon amb la mà i es cola l’aigua amb un colador. Aquesta aigua s’empra
per pastar. Hi afegim un poquet més d’aigua
teba (fan falta dos gots) Després es posa dins un bol.
- S’hi
tira la farina (per un pa d’un quilo, un quilo de farina) i es ben pasta. Es fa un clotet a la farina i allà es posa el llevat. Afegir una cullerada gran d'oli. Sabem
que està ben pastat quan no s’aferra gens a la mà, quan la massa és consistent.
- Es
deixa tovar aproximadament unes 4 hores dins un pedaç blanc. Quan per damunt fa uns
grellets vol dir que és tou.
- Es
posa dins una palangana amb un parell de talls per damunt i al forn ja calent (
a quasi 200ºC) 35 minuts aproximadament.
Si empram
pastilla de llevat, fondrem mitja pastilla en un got i mig d’aigua.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada