A Ciutadella tenim el costum de celebrar el Darrer dimarts amb una torrada de sobrassada. No és dia festiu, però com si ho fos, perquè les fàbriques, les botigues i les escoles tanquen prest per poder fer un dinar de celebració i torrar la sobrassada i altres embotits a una foganya. Per aquest motiu, aquests dies de Carnaval a casa feim un plat especial que és posar la sobrassada a la xemeneia i acompanyar-la amb monyacos. És una combinació dolç - salat, habitual en la cuina menorquina, que resulta ben especial... i molt bona.
Ingredients
Monyaco
Sobrassada
Oli i aigua
Elaboració
Plat senzill. Es fregeix el monyaco tallat en llesca d'un o dos centímetres en oli abundant i molt calent. És important que quan sigui quasi cuit s'esquitxi amb aigua el monyaco (i immediatament es tapa) perquè açò el fa més bla. A part es cou a la brasa la sobrassada en unes graelles. Resulta còmode posar dins un paper de plata la sobrassada damunt el caliu. O simplement coure-la en una paella a part, sense oli ja que du prou greix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada