També el podem anomenar caldera d'arròs amb peix. Un dels plats estrella de s'àvia Juanita. El cuinam tot l'any, però és plat de festa, entre altres coses perquè hi ha gambes i escamarlans que són ingredients cars. Com tots els plats tradicionals allò que el fa bo és fer un sofregit ben cuit, molt cuit, que perdi tota l'acidesa. Els ingredients poden variar, segons els gust de cadascú. S'àvia el sol fer per Sant Joan. Es pot fer amb un tià de terra o bé amb una caldera de ferro, que van molt bé. Du feineta, però s'ho val.
Ingredients
Per al sofrit:
un parell de tomàtigues madures
pebre verd
pebre vermell
una ceba
all
Peix i marisc
1.5 kg. de rap a trossos
cranca, boques de cranca
crancs
calamars (uns 500g)
500gr. de musclos
un grapat d'escopinyes
500 gr. de gambes
500 gr, d'escamalars
oli i sal
aigua (es calcula un plat i mig per persona)
arròs (un gotet per persona, uns 60 gr.)
Elaboració
1. Se sofregeix primer el rap enfarinat en una paella amb prou oli
2. Es retira el rap i amb el mateix oli es fregeix el calamar trossejat i la cranca i crancs.
3. S'hi afegeix els escamarlans i les escopinyes netes.
4. A part es fan els musclos al vapor
5. Quan tot el peix és cuit, es treuen i es reserven.
6. Es fa el sofregit ben cuit i llavors es tritura per fer-lo fi com una salsa.
7. S'hi posa tot el peix amb aigua i se sala.
8. Quan bull s'hi tira l'arròs, que sol coure uns deu o quinze minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada