Etiquetes

dijous, 19 de febrer del 2015

Faves ofegades

Senzilla recepta, només tres ingredients. Una manera tradicional de fer les faves a partir dels productes locals: de l'hort i les porquetjades. La cuina castellana té el plat de les Habitas con jamón, deliciós. Aquesta és la versió menorquina que tant es pot fer amb cuixot o amb botifarró negre. Convé que les faves siguin tendres, però si no ho són, també surt ben bo. Aquest plat té un gust tan peculiar que serà una descoberta per tots aquells que han oblidat la cuina tradicional. Molta gent jove no ho coneix.

el cuixot menorquí
Ingredients
Les quantitats van a gust de cadascú
faves tendres
cuixot
ceba
llorer
sal i pebre negre

Elaboració
Cap secret: es cou en una cassola la ceba fins que quedi tova (no cal que sigui confitada), llavors s'hi afegeixen les faves i el llorer, es couen uns segons i s'hi posa una mica d'aigua fins que les faves estiguin cobertes. Convé poc foc i cocció lenta. Quan l'aigua ja s'ha begut, s'hi afegeix el cuixot tallat a trossos, que amb l'ardor es desfà.  Llestos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada