Etiquetes

diumenge, 8 de febrer del 2015

Costella pelada

Avui ens hem posat les botes. Com que era diumenge ens hem saltat la dieta avorrida i demà serà un altre dia de verdures. Quan hi ha porquetjades s'aprofita l'avinentesa per fer menjarots. Ara és temps de matar es porc, quan fa fred, i com que ens hem d'esclafar i agafar forces per la feinada, no hi ha res millor que una fregida de costella pelada amb patates. Un temps, els pagesos s'ho menjaven per berenar i per dinar, venga ja! Ara amb un sol panxó n'hi ha prou. Aquest plat es pot fer amb altres parts de la carn de porc. He vist que antigament aquest menjar es deia fritel·la, o fritura, o sigui derivats de frit.


Ingredients:
Costella pelada de porc
oli
alls
fulles de llorer
sal i pebre
patates tallades en cantells

Es pot acompanyar de pebre vermell també torrat

Elaboració
Es fregeixen les patates amb oli abundant i molt calent i es reserven. Es fregeix la costella fins que quedi daurada i deixi anar el greix, amb els alls i el llorer. Llavors es mescla tot perquè la patata agafi el gust de la carn. El plat de la foto ho diu tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada